Gode råd

Her på siden finder du gode råd til når du skal have malet din bolig eller dine udendørsarealer

Gode råd

Valg af pensler
Når du skal male eller lakere med alkyd- eller terpentinprodukter anbefales det at bruge en pensel med naturhår. Hvorimod det er langt bedre at bruge kunstfiberpensler til malinger, som er vandbaserede.

Vandbaseret maling
Husk – at vandbaserede malinger ikke bør anvendes udendørs, hvis temperaturen er mindre end + 10 grader. Maling tåler ikke frost, og kan blive råddent. Du kan aflevere den ødelagte og gamle maling til miljøbilen eller på genbrugspladsen, så er du også med til at værne om miljøet.

Klar til næste dag
Ved genbrug af pensler og malerruller – bør de pakkes ind i en tætlukket plastikpose. Så er de klar til brug næste dag.

Rengøring pensler
Efter brug af pensler skal de vaskes ud og smøres ind med sulfo/sæbe. Lad dem tørre. Når penslerne skal bruges igen, skal du bare vaske sæben ud, og penslerne er klar til brug med dejlige bløde hår.

Hurtigere at male
Køb en rullespand i stedet for en rullebakke – den er hurtigere og sviner mindre. Der kan købes rulleposer til at indsætte i rullespanden – praktisk ved brug af flere farver, og der er mindre at gøre rent.

Pas på din ryg
De færreste mennesker er vant til at klatre rundt på en stige i timevis eller ligge på knæ på et hårdt underlag. Find en hensigtsmæssig arbejdssttilling og pas på din ryg. Sidder du ned, skal du være særlig opmærksom. Det kræver sit af rygmusklerne at strække sig frem med en pensel i lange perioder.

Udluftning
Husk godt arbejdslys og sørg altid for god udluftning. Selvom de moderne vandbaserede malingstyper er uden opløsningsmiddel kan bindemidlet medføre lugtgener, og nogle mennesker er allergiske over for den lugt. Får man problemer af denne art, skal man straks vaske alle flader ned med vand tilsat afrensningsmiddel.

Maling udendørs
Pas på fugt. Maj, juni og juli er de mest tørre måneder. Maling hærder bedst ved højere temperaturer end 15ºC for. Afslut gerne malingen mindst 2 timer før duggen falder og undgå at male i direkte solskin.

Klik på skiltet for at printe det ud i stor størrelse.

Vil du gerne høre mere?

Udfyld formularen her, så vender vi retur!